English: Silver bullion bar 1000oz top view
(Photo credit: Wikipedia)

Tudi investicijsko srebro je odlična naložba za prihodnost!

Srebro v latinščini pomeni denar, kar je še en namig, zakaj vlagati vanj. Gre za upogljivo kovino z značilnim belo kovinskim leskom. Pozitivna lastnost srebra je ta, da je enostavno za oblikovanje, poleg vsega pa je tudi stabilno v vodi ali na zraku, zaradi česar je več kot idealno za izdelovanje raznovrstnega nakita. Srebro pa je močno iskano tudi na drugih področjih, kot so različne industrijske panoge, medicina ter zobozdravstvo. Zakaj? Zaradi visoke toplote, dobre električne prevodnosti ter raznih antimikrobnih lastnosti. Zakaj se odločiti za investicijsko srebro? Razlogov je nešteto, za vas smo izpostavili tiste najpomembnejše:

  • Ker srebro vedno bolj prehaja v »vodstvo«. Nekaj let nazaj je bila proizvodnja srebra nekajkrat manjša od proizvodnje zlata, danes pa se stvari počasi obračajo.

  • Že več let zapored, srebro beleži rast in s tem tudi povezan dobiček.

  • Srebro je izjemno uporabna kovina na različnih področjih – v medicini, industriji elektronskih komponent, fotovoltaiki, nano tehnologiji in podobno.

  • Glede na močno povpraševanje po srebru, so pričeli z varčevalnimi ukrepi (reciklaža, odkrivanje novih nahajališč), kar bo zagotovilo, da bodo zaloge srebra vseskozi zadostne.

  • V nekaterih državah po svetu je bilo zlato v preteklosti prepovedano, srebro nikoli!

  • Srebro je v sodobnem času bolj cenjeno, saj izraža neko estetiko, zato tudi vse več ljudi posega po srebrnem nakitu.

Investicijsko srebro je torej zadetek v polno! Nikar ne čakajte na to, da se bo vsa zadeva močno razširila in postala trend, saj večje povpraševanje pomeni tudi višje nabavne oziroma investicijske cene! Razmišljajte smotrno in svoje premoženje zavarujte z investiranjem v srebro.

 

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published.