gold cast bar
(Photo credit: hto2008)

Danes vemo, da je dobro, če imamo imetje razpršeno po različnih naložbah. Gotovo pa je ena izmed najbolj dobrih naložb, naložba v zlato. Zakaj? Skozi celotno zgodovino je zlato zelo dober hranilec vrednosti, še posebej pa se je to izkazalo takrat, ko so bile države v gospodarskih krizah. Ljudje, ki so imeli denar naložen v zlatu, so bili mirni in predvsem zadovoljni. Njihov denar je bil na varnem, saj vrednost zlata ni padala. Temu je tudi danes tako. Zlato je namreč še dandanes mednarodna valuta za unovčenje povsod, kjer želimo. Zlato je najmanj tvegana naložba denarja.

Slovenija fizične osebe v primeru lastniškega zlata ne obdavči. V primeru, da se odločate za nakup zlata, je gotovo najboljša izbira zlate palice. Zakaj? Zlate palice lahko kupite v takšnih količinah, kot jih potrebujete. Veliko ljudi je namreč mnenja, da je potrebno kupovati po težje zlate palice, vendar temu ni tako. Boljše je, če kupujete več lažjih zlatih palic, saj jih lahko v primeru krize veliko lažje prodate. Naložba v več lažjih zlatih palice je gotovo najboljša izbira. Tako boste lahko zlato prodali v vsakem trenutku. Pri tem je pomembno tudi dejstvo, da imajo manjšo razliko med prodajno in odkupno ceno. Takšna naložba je torej gotovo najbolj preudarna.

Zlate palice lahko kupite že od teže 1 grama naprej pa vse do 1000 gramov ali več. Vse je odvisno od vaših žela in potreb. Seveda na trgu obstajajo različni svetovalci in strokovnjaki na področju naložbe v zlato, ki vam bodo znali svetovati glede na vaše trenutno denarno stanje in gospodarstvo. Potrebno je spremljati gibanje cen zlata in oceniti, kakšne zlate palice se vam izplača kupiti. Slovenci smo sicer še malce bolj premišljeni pri nakupu zlata, kar je v tujini razširjeno že stoletja. Ljudje se zavedajo, da je naložba v zlate palice najboljša možna izbira za ohranitev vrednosti denarja ali celo povečanje premoženja. Vse je odvisno od vsakega posameznika, vsekakor pa je to najbolj premišljena poteza.

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published.