Kje v Sloveniji kupiti zlato in srebro?

Naložbene kovin, tukaj je v mislih predvsem nakup zlata in srebra, se v Sloveniji iz dneva v dan veča. Zakaj? Zaradi svetovnih razmer na borzah z delnicami in različnimi vrednostnimi papirji, je zlato in srebro še nekako skozi celotno zgodovino najbolj varna naložba za vaše premoženje.

Namesto v varčevalni račun, lahko svoj denar vložitev s srebro ali zlato. Vrednost zlata in srebra je skozi celotno zgodovino unovčljiva pravzaprav povsod po svetu. Seveda je srebro še vedno močno podcenjeno v primerjavi z zlatom, vendar se trend nakupa srebra močno spreminja. Napovedujejo, da bo tudi srebro skozi čas zelo poskočilo s ceno.

Zlato in srebro pa lahko kupimo tudi v Sloveniji. Poleg tega, da lahko zlato in srebro kupite v različnih bankah po vsej Sloveniji. Zlato in srebro lahko kupite v obliko naložbenih palic ali naložbenih kovance. Seveda vse je stvar vsakega posameznika, kako bo vložil denar. V Sloveniji je zlato in srebro moč kupiti tudi pri različnih investicijskih družbah, kot so Elementum, Kovine, Finmart-Zlato, in podobnih. Pred samim nakupom teh plemenitih kovin se je dobro posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo znali pravilno svetovati.

Ponavadi lahko naložbene palice v Sloveniji kupite že od enega grama dalje. Trgovec v Sloveniji vam bo vedno ponudil ceno, ki mu zagotavlja dobiček in pokritje stroškov, ki jih ima posamezno podjetje. V Republiki Sloveniji pa prav tako ni nobenih posebnih omejitev glede nakupa srebra in zlata, zato ga lahko kupite na večin mestih povsod po državi.

Nakup naložbenega zlata ali srebra se vam bo skozi čas gotovo izplačal. Vsi pa trenutno napovedujejo, da je dobro kupiti srebro, saj bo v nekaj letih cena veliko bolj zrasla, kot cena zlata. Vsakič več Slovencev in Slovenk vlaga svoj denar v plemenite kovine, ki jih odkupijo v zgoraj omenjenih prodajalnah in še kjer drugje. Vsekakor pa je tudi v Sloveniji to najbolj varna naložba za prihodnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.