Nakupne možnosti za naložbeno zlato v Sloveniji

1 kilo gold bar from GoldMoney
(Photo credit: GoldMoneyNews)

Inflacija, gospodarska kriza in drugi vzroki danes čas spreminjajo v negotovo prihodnost. Vrednost denarja neprestano upada in s tem tudi razne investicije. Zaradi tega ljudje danes še vedno najraje denar vlagajo v žlahtne kovine, kot sta zlato in srebro. Naložba prinese ohranitev vrednosti denarja in dobro investicijo v prihodnosti. Vse več ljudi v Sloveniji se zanima za nakup zlata, ki je odličen hranilec vrednost. Poleg vsega je to že skozi celotno zgodovino ena najmanj tveganih naložb. Zlato v Sloveniji lahko kupite pri različnih uradnih ponudnikih zlata, bankah, raznih naložbah in posameznikih. Možnosti so neomejene.

Za vlagatelje je pomemben podatek, da analitiki pričakujejo kar 10 odstotno rast v prihodnjem letu. V Sloveniji nakup zlata ni obdavčen, saj se ne plačuje niti davek na dodano vrednosti niti davek na dobiček. To pomeni, da je dejanska vrednost nakupa in prodaje. Poleg vsega je v Sloveniji vse več ljudi, ki se zavedajo varnost naložbe v zlato, saj vam le tega nihče ne more vzeti. Tudi, kadar je najtežje v svetu, je mogoče zlato vedno dobro unovčiti.

Finančna pismenost je v Sloveniji še vedno izjemno nizka, vendar se počasi izboljšuje. Pri samem nakupu naložbenega zlata je potrebno spremljati cene zlata ter se posvetovati s prodajalci oziroma strokovnjaki na tem področju. Pri nakupu zlata v Sloveniji je potrebna previdnost, tako kot povsod po svetu. Obstajajo tako imenovana nenapisana pravila nakupa naložbenega zlata, zato se je potrebno dobro posvetovati. Na rast cene zlata vplivajo različni dejavniki, zato je potrebno upoštevati prav vse finančne vidike. Nakupne možnosti za naložbeno zlato v Sloveniji so velike, vendar morajo biti premišljene.

Naložbeno zlato je v fizični obliki zelo likvidno, saj povpraševanje po zlatu neprestano narašča. Tudi Slovenija se sooča s precejšnjim povečanjem povpraševanja po zlatu. Velika večina evropskih držav meni, da je zlato trenutno preveč podcenjeno – saj kar zadeva splošno zadolženost držav. Slovenija je prav tako v času krize, vendar povpraševanje po zlatu zaradi tega narašča. Ljudje vlagajo denar v bolj varne naložbe, saj ne želijo izgubiti svojega premoženja zaradi gospodarskih kriz. In prav je tako…

Plače zaposlenih se spreminjajo zaradi več dejavnikov, pomemben med njimi pa je zagotovo državno, še bolj pa globalno gospodarstvo. Nihanje cen energentov, politične nestabilnosti, inflacija ipd. so med sabo se prepletajoči vzroki in posledice, ki vplivajo na višino plače, posledično pa se morajo spremembam prilagajati tudi računovodje, saj to od njih zahteva drugačen obračun plač. Preberite več v članku: Obračun plač in novi zakon o dohodnini.

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published.