We Buy Gold
(Photo credit: swanksalot)

Zlato je že od nekdaj svetovna konvertibilna valuta, ki jo lahko unovčimo prav povsod po svetu. Je najbolj cenjena žlahtna kovina, ki jo lahko kupimo in prodamo prav v vsakem trenutku. Poleg vsega je pomembno dejstvo, da cena zlata minimalno niha, skozi zgodovino pa vseskozi narašča. Strokovnjaki po vsem svetu pa vam bodo svetovali, da je najbolje, če zlato kupite takrat, ko cene padajo in prodajte takrat, ko cene naraščajo.

Sam nakup fizičnega zlata mora biti vsekakor premišljen in jasno zastavljen. Pred začetkom nakupa se je dobro posvetovati s strokovnjaki na področju naložb v žlahtne kovine, ki vam bodo svetovali, kdaj in kako kupiti. V Sloveniji nakup zlata ni omejen, tako da lahko svoje premoženje brez težav investirate v to cenjeno žlahtno kovino. Potrebno je poznati gibanje cen v preteklost in napovedi za prihodnost, da se lažje odločimo za nakup ali samo prodajo zlata.

Cena zlata je v zadnjih petih letih močno zrasla in se trenutno nahaja na enem izmed svojih vrhov. Vsekakor pa je pomembno vedeti, da je prodaja zlata trgovcu izjemno slaba poteza. Trgovec bo seveda manipuliral s cenami, saj mora imeti dobiček in pokriti stroške poslovanja podjetja. Na srečo je tukaj možnost, da zlato prodate tudi drugim fizičnim osebam, ki bo gotovo ponudil višjo odkupno ceno kot sam trgovec.

Večina vlagateljev v žlahtne kovine vam bo trenutno svetovala nakup srebra, saj se pričakuje velika rast v prihodnosti. Vseeno pa zlato zaradi tega ne bo izgubilo na vrednosti, kar pomeni, da je prav tako smiselno vlagati v zlato. Seveda pa je sam nakup zlata dolgoročna investicija za obdobje, daljše od deset ali celo petnajst let. Zlato lahko odkupite v obliki naložbenih palic ali zlatnikov. Slednji so bolj priljubljeni med samimi zbiratelji. Če pa vlagate premoženje za prihodnost, pa je smiselno nakupiti zlate naložbene palice. Odločitev je vaša!

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published.