Zakaj vlagati v naložbeno zlato?

V sodobnem času vse bolj upadajo in izgubljajo na vrednosti, denarne enote po vsem svetu. Podobno je tudi z nekaterimi ostalimi vrednostnimi zadevami. Naložbeno zlato pa je vaša rešitev za bolj svetlo prihodnost! V kolikor si želite priskrbeti vsaj malo zlate rezerve za hude čase in bi hkrati radi poskrbeli za to, da vaše premoženje ne bo izgubilo na vrednosti, potem je naložbeno zlato to kar potrebujete – o tem ni več dvoma! Na nek način bi naložbeno zlato lahko razdelili na dve kategoriji: naložbene ploščice ter naložbene zlate palice. V kolikor se odločite in svoje prihranke vložite v zlato, vam svetujemo, da pri tem upoštevate naslednje smernice:

  • Vaša naložba naj ne bo kratkoročna, ampak naj traja najmanj 5 let.

  • Da bi se izognili nepotrebnim dodatnim stroškom, vam svetujemo, da denar naložite v palice priznanih kovnic s statusom »good delivery«.

  • Prav tako vam pri nakupu zlatih palic ni potrebno plačati davka.

  • Zlate palice ali ostalo zlato lahko hranite v domačem sefu, lahko pa hrambo prepustite tudi nekaterim službam, ki nudijo tovrstne storitve. Pri tem velja biti vsekakor previden in ne svoje investicije zaupati naključni osebi.

V kolikor vas vsa stvar še ni ravno prepričala, je najbolje, da se o vsem natančneje pozanimate pri strokovnih osebah. Dejstvo je, da je zlato še vedno premalo cenjeno. Tisti, ki so spoznali njegove prave vrednosti in so investirali v zlato, se jim je vsa stvar že večkrat povrnila. Ravno iz tega razloga je tudi iz dneva v dan vse večje povpraševanje po naložbah v zlato. Zaradi slednjega je postala tudi ponudba omejena, saj bi lahko ob nepremišljenem izkoriščanju te žlahtne kovine, kmalu pošle vse njene znane zaloge po svetu. Nikar ne čakajte predolgo in še danes o vsem dobro razmislite!

Naložbeno zlato je v vsakem pogledu izjemno dobra naložba, če ne zaradi drugega, že zaradi dejstva, da v Sloveniji ni obdavčeno, kar pomeni, da ga lahko prodajate in kupujete brez, da bi pri tem morali plačati davek! Svetujemo vam, da o vsem omenjenem dobro razmislite, ker se stvar resnično izplača!

Leave a Reply

Your email address will not be published.